Veel belangstelling voor glasvezel

Foto: Infomarkt in Altweerterheide

De tien infomarkten, die Glasvezel buitenaf in de afgelopen drie weken organiseerde, zijn drukbezocht. Met een goede opkomst van gemiddeld 100 personen per avond en in een positieve sfeer, werden bewoners tijdens de presentaties geïnformeerd over de voordelen van glasvezel, de planning en het aanbod van Glasvezel buitenaf.

Glasvezel buitenaf was al eerder actief in Noordwest Limburg met een succesvolle vraagbundeling in het buitengebied, waar inmiddels de aanleg in volle gang is. Maar ook in de kleine kernen is er een behoefte aan glasvezel. Met deze supersnelle verbinding zijn ook de inwoners van de kleine kernen straks ‘Klaar voor de toekomst’ en kunnen ook zij meedoen met alle razendsnelle technische ontwikkelingen. Niek Aendekerk, ambassadeur van Glasvezel buitenaf Noordwest Limburg: ‘Ik heb mij vorig jaar tijdens de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg ingezet als ambassadeur. Binnen ons gezin is er vaak strijd wie er op internet mag omdat de capaciteit nu zeer beperkt is en mobiel ook geen fatsoenlijk bereik heeft. Ook in het buitengebied en de kleine kernen moeten we met de tijd mee en zo ook klaar zijn voor de toekomst met Glasvezel. Meedoen met glasvezel is daarom geen optie maar één kans!’

13 deelgebieden

De vraagbundeling voor kleine kernen in Noordwest Limburg is opgedeeld in 13 deelgebieden. Per deelgebied is een minimale deelname van 35% benodigd vóór 28 oktober 2019. Tevens zijn er adressen in het buitengebied met coax aangeschreven. Is het deelnamepercentage van 35% bereikt op 28 oktober, dan wordt begin volgend jaar gestart met de aanleg van glasvezel.

Extra informatieavonden

In aansluiting op de grote informatieavonden zal Glasvezel buitenaf in de komende weken, waar mogelijk in samenwerking met lokale dorpsraden of initiatiefnemers/ambassadeurs, kleinschalige lokale info- en inschrijfavonden organiseren. Zo worden inwoners goed geïnformeerd en geholpen bij hun keuze voor het juiste glasvezelabonnement.

Vind je het ook belangrijk dat er glasvezel komt en wil je graag helpen? Neem dan contact met op met Glasvezel buitenaf via [email protected]. Op de website van Glasvezel buitenaf vindt u meer informatie: noordwestlimburg.glasvezelbuitenaf.nl of volg de Facebookpagina: Glasvezel buitenaf Noordwest Limburg.

Over dit project en Glasvezel buitenaf

Het project in Noordwest Limburg is een initiatief van Glasvezel buitenaf. Glasvezel buitenaf legt grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. Om deze netwerken te bouwen, is een investering nodig. EQT Infrastructure – de investeerder achter Glasvezel buitenaf – draagt het grootste deel bij. Glasvezel buitenaf heeft inmiddels ruim 40 glasvezelcampagnes succesvol afgesloten. Hierdoor kunnen al meer dan 160.000 adressen beschikken over snel internet via het glasvezelnetwerk.