50 Tuiny Forest pakketten beschikbaar

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd
Naast een Tiny Forest (foto) kun je ook een Tuiny Forest aanleggen

Zes vierkante meter inheems bos in eigen tuin? Dat kan! Gemeente Weert stelt maar liefst 50 Tuiny Forest pakketten ter waarde van € 170,- beschikbaar voor de inwoners van Weert! Inschrijven voor een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden voor in de tuin kan tot 5 november aanstaande.

Een Tuiny Forest voegt kleur, geur en leven toe aan de tuin. IVN Natuureducatie heeft in samenwerking met Sprinklr een pakket met inheemse bomen (5x), struiken (6x) en kruiden (14x) samengesteld om zelf een inheems minibos aan te leggen. Het resultaat is niet alleen een makkelijk onderhouden minibos. Het draagt ook bij aan verkoeling tijdens hete zomers en voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. Goed voor bijen, vogels én voor de mens!

Inschrijven voor een Tuiny Forest

Inwoners van Weert kunnen zich inschrijven voor een Tuiny Forest pakket. Er worden 50 pakketten uitgereikt. Bij de beoordeling van de aanvragen gaat de voorkeur uit naar locaties waar de meeste winst te behalen valt voor biodiversiteit, klimaatbestendigheid en sociale cohesie. Inschrijven kan tot uiterlijk 5 november via www.ivn.nl/tuiny-forest-weert.

Hoe maak je kans?

Voorwaarden om kans te maken op een Tuiny Forest zijn:
– je woont in de gemeente Weert in een grondgebonden woning;
– het Tuiny Forest komt in plaats van steen, kiezels en/of (kunst)gras;
– de plantplek moet gereed zijn zodat de planten binnen enkele dagen na levering geplant kunnen worden. Je krijgt de planten op 14, 15 of 22 november tussen 18.00-22.00 uur.

Op 11 november ontvangt iedereen de uitslag per mail of telefoon. Meer uitleg, een handleiding en korte filmpjes zijn te vinden op www.ivn.nl/tuiny-forest.

Meer weten over Tuiny Forest?

Doe mee met de workshop of bezoek de inloopmiddag in wijkgebouw Keenterhart, Sint Jozefskerkplein 3, 6006 HZ in Weert:
• Workshop Tuiny Forest: donderdag 24 oktober 19.00-21.00 uur. Aanmelden via [email protected] vanwege beperkte ruimte.
• Inloopmiddag: woensdag 30 oktober van 14.30-16.00 uur

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties