Hoogste punt Park Zuytwillemsvaert

Algemeen Economie Weert 2 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) Met het plaatsen van de vlaggen van Bouwbedrijven Jongen en Wonen Limburg werd donderdag het hoogste punt van het nieuwbouwproject Park Zuytwillemsvaert gevierd.

Bij het kanaal van de Zuid-Willemsvaart, naast Ceres en Poort van Limburg complex, wordt gebouwd aan het nieuwbouwproject genaamd Park Zuytwillemsvaert. Het bouwproject wordt in verschillende fases uitgevoerd.

In de eerste fase van het project worden drie appartementencomplexen met 151 huur- en 12 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd.

De drie appartementencomplexen hebben inmiddels hun hoogste punt bereikt. Bij een van de complexen worden de steigers al verwijderd. Bij dit heugelijke moment werd donderdag stil gestaan met een hoogstepunt viering.

Fase 2

Aansluitend aan fase 1 volgt de realisatie van fase 2. Op het terrein van de voormalige tennishallen worden 22 stadswoningen, 6 luxe watervilla’s en 10 koopappartementen bij de Mouttoren gerealiseerd. Bij de mouttoren wordt op de begane grond en eerste verdieping een Werthamuseum, met een verwijzing naar het industriële verleden van het oude havengebied van Weert, gerealiseerd. Ook wordt er een proeflokaal ingericht. Op de bovenste verdieping is een Bed & Breakfast met een terras met uitzichtpunt voorzien.

[nggallery id=’8497′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties