Plan voor woningbouw bij Stadsbrug

7 reacties
Schets door: CroonenBuro5

De gemeente Weert gaat aan de slag met het plan om woningen te bouwen bij de Stadsbrug, tegenover Beekpoort / De Poort van Limburg. De planontwikkeling wordt momenteel verder uitgewerkt omdat in januari bekend was geworden dat de realisatie van het China Hotel niet doorging.

De stadsbruglocatie is op verzoek van de raad (motie woningbouw stadsbruglocatie) in het zogenoemde visietraject meegenomen. Voor de visie zijn vier stedenbouwkundige bureaus geselecteerd om met de gemeente mee te denken. Croonenburo5 uit Maastricht is daarbij als beste uit de bus gekomen. Zij hebben recentelijk een stedenbouwkundige visie gepresenteerd.

Het doel van de visie is om richting te geven aan de ontwikkeling van Beekpoort-Noord tot stedelijk woongebied met een hoge verblijfskwaliteit. Hierbij wordt ook gekeken naar de molenbiotoop, bestaande wegennet, accent van de Stadsbrug en de interactie met Beekpoort-Zuid en de Hameij.

8 bedrijven willen meedenken over verdere invulling

Voor de stadsbruglocatie wordt, na vaststelling van de stedenbouwkundige visie, een open tender uitgeschreven met daarin randvoorwaarden voor de ontwikkeling. Een achttal partijen (lokaal en regionaal) hebben na het definitief niet door gaan van het beoogde China Hotel kenbaar gemaakt graag mee te denken over een invulling.

Extra watergang

In de stedenbouwkundige visie is aan de zijde van de Schepenlaan een watergang voorzien. De bestaande woningen hebben percelen tot aan het trottoir van de Schepenlaan. Om het water te kunnen realiseren is medewerking van de bewoners noodzakelijk. Er is een alternatief plan ontwikkeld voor het geval deze medewerking niet tot stand komt.

155 woningen

In de stedenbouwkundige visie wordt gesproken over twee deelgebieden. In deelgebied 1, waar de drie bestaande woningen worden ingepast, bestaat hoofdzakelijk ook uit grondgebonden woningen. In totaal 56 stuks. In deelgebied 2: het huidige grasveld naast de Stadsbrug wordt een voorstel gedaan voor 99 woningen bestaande uit vier woongebouwen van 3, 4 en 6 verdiepingen.

Het is aan de gemeenteraad om hier verdere beslissingen over te gaan nemen.

Bekijk de stedenbouwkundige visie (PDF)

https://iwdg.nl/2S4J0vm

Bekijk enkele voorbeelden over hoe het eruit kan komen te zien:

Schets door: CroonenBuro5

Schets door: CroonenBuro5

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties