Sport Oeuvre Award voor Paul Schorsch

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Tijdens het Kiwanis Sportgala Weert op 18 januari 2020 wordt ook een Sport Oeuvre Award Weert uitgereikt aan een persoon of groep personen die een belangrijke staat van dienst hebben voor de sport in Weert. Deze keer gaat deze prijs naar de heer Paul Schorsch, oprichter van de IJzeren Man Volksloop, onder de vlag van AV Weert. Inmiddels bekend als de HEMA IJzeren Man loop.

De heer Schorsch is in april 1980 (bijna 40 jaar geleden) gestart met de toenmalige IJzeren Man Volksloop. Elke eerste zondag van de maand, weer of geen weer, feestdag of geen feestdag (denk aan Pasen, Nieuwjaarsdag) de Volksloop ging door. En altijd was Paul aanwezig, naast de talloze vrijwilligers en EHBO-ers.

Gedurende de afgelopen jaren kende de loop hoogtij- en laagtijdagen. Het viel niet mee elke eerste zondag klaar te staan. Zeker met slecht weer, soms tekort aan vrijwilligers en dan weer lagere en dan weer hogere aantallen deelnemers. Maar de loop ging altijd door.

Paul bleef organisator en werd na de 100e loop opgevolgd door Cor van den Kerkhof. In 1994 namen Jack van Gameren, Toos Doré en André Slabbers de organisatie op zich en op een gegeven moment Jac Gilissen. Begin 2018 nam Wim Janssen het stokje over en veranderde de naam in Hema IJzeren Man Loop. Andere organisator, ander netwerk van vrijwilligers, andere sponsor, nog meer publiciteit, andere aanpak (incl. voorinschrijven) en een stijgend aantal deelnemers.

40 jaar

Volgend jaar, 2020, 40 jaar (Hema) IJzeren Man Loop. Terugkijkend met een gemiddeld aantal lopers van 150. Om het eens laag aan te houden? Dan zeker meer dan 72.000 lopers! Een unicum. Dankzij de sportfanaat Paul Schorsch die ooit met een plan kwam: zullen we de eerste zondag van elke maand, weer of geen weer, feestdag of geen feestdag, een trimloop organiseren? Diverse afstanden, start vanaf Dennenoord, tijdstip 10.00 uur. En de rest is geschiedenis. De Sport Oeuvre Prijs is een prachtige bekroning op het initiatief en het vele werk dat Paul Schorsch voor de IJzeren Man Volks-loop 40 jaar geleden in gang gezet heeft.

Kiwanis Sportgala Weert

Het Kiwanis Sportgala Weert in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, RICK, Kiwanis Weert, Weert Media Groep en sponsoren. Via facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen: zie facebookpagina Sportgala Weert!

Het Sportgala Weert is voor iedereen toegankelijk. Kosten van een ticket zijn 15,00 euro inclusief een pauzedrankje. Ontvangst 19.00 uur, aanvang Sportgala 19.30 uur. Kaartverkoop via www.munttheater.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie