Gemeente heeft pand Swinnen gekocht

1 reactie

Update 13.54u – De gemeente Weert heeft deze week het pand waarin vleesverwerker Swinnen in is gevestigd aangekocht. Dit betekent dat de verhuizing van het vleesbedrijf in gang kan worden gezet. Het pand was geen eigendom van Swinnen, maar huurde het pad. Het gaat om het bedrijvenpand dat achter het woonhuis ligt.

De aankoop volgt nadat de gemeenteraad op 18 december j.l. geen wensen en/of bedenkingen kenbaar had gemaakt en aanzien van het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders had gedaan. Het perceel is aangekocht voor € 550.000,-

Het bedrijf Swinnen Meat ligt midden in de woonwijk Leuken. Het bedrijf is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Waar in het verleden over een periode van enkele dagen één vrachtwagen naar het bedrijf toe kwam, rijden er op dit moment dagelijks ongeveer 13 vrachtwagens met grote opleggers van en naar het bedrijf. Dit brengt overlast voor de wijk met zich mee.

Verhuizing

Er is afgesproken dat Swinnen Meat per 31 december 2020, of zoveel eerder als mogelijk is, haar bedrijfsactiviteiten op de huidige locatie beëindigt. Het bedrijf gaat zich op een nieuwe locatie vestigen.

Beemdenstraat 38

De gemeente heeft de locatie Beemdenstraat 38 (het bedrijvenpand op de hoek Achterstestraat / Beemdenstraat) aangekocht om invloed te kunnen uitoefenen op de toekomst van deze locatie. Het is de bedoeling om op termijn woningbouw te realiseren. Door de aankoop kan de gemeente voorkomen dat er zich in de tussentijd een bedrijf vestigt dat niet past in een woonomgeving.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie