In actie tijdens Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 21 maart is de 18e editie van de ‘Landelijke Opschoondag’. Ook in Weert wordt er aan deelgenomen.

Tienduizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Dit doen ze door op 21 maart én in de week hiervoor zwerfafval op te ruimen. De gemeente Weert roept inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties op om zelf een schoonmaakactie te starten en wil hen daarbij helpen. Mensen die een actie willen starten, kunnen zich melden bij de gemeente Weert om hulpmiddelen te lenen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Gedurende het jaar zien we steeds meer scholen en groepen inwoners in actie komen tegen zwerfafval. Laten we op 21 maart en in de week daarvoor de krachten bundelen om in heel Weert te zorgen voor een schone leefomgeving. Zo maken én houden we Weert samen schoon.”

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Er kunnen afvalknijpers, hesjes, afvalzakken en handschoenen worden geleend. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.

Kom in actie!

Wil je meedoen aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart of in de week hiervoor? Bijvoorbeeld door met je buren de buurt op te ruimen? Meld je actie dan aan bij de gemeente Weert. Dit kan via [email protected] De gemeente neemt dan contact met je op om te kijken hoe ze je kunnen helpen.

Ook op een ander moment

Lukt het niet om op 21 maart of in de week hiervoor in actie te komen? De gemeente ondersteunt acties gedurende het hele jaar. Ook dan kun je je melden via [email protected]