Regeling voor bijen- en vlinderoases

In verschillende Limburgse gemeenten worden al enkele jaren bloemrijke stroken en overhoeken ingezaaid. Ook dit jaar stelt IKL de regeling weer open. Deelnemers kunnen voor € 6,25 per 250m2 een bloemenmengsel bestellen. Na het inzaaien wordt het deze zomer genieten van kleurrijke bloemenpracht.

Prachtig gezicht

Een bloemrijke oase levert een prachtig gezicht aan bloeiende planten op, maar betekent ook voedsel voor stuifmeel en nectar verzamelende insecten zoals bijen, vlinders en hommels. Deze insecten vormen weer voedsel voor tal van erf-akkervogels die in het voorjaar en zomer insecten eten. En zelfs in de winter profiteren vogels van de zaden.

Doordat de bloemrijke bijen- en vlinderoases ook in de herfst en winter blijven liggen bieden ze ook in deze jaargetijde voedsel en beschutting voor allerlei dieren. Bloemrijke bijen- en vlinderoases verhogen dus niet alleen de belevingswaarde voor fietsers en wandelaars, maar zijn hartstikke belangrijk voor de biodiversiteit!

Deelnemen

Inwoners van de gemeenten Leudal, Maasgouw, Beesel, Peel en Maas, Venray en Weert kunnen voor een eigen bijdrage van € 6,25 per 250m2 deelnemen aan de regeling. Aanmelden via www.ikl-limburg.nl. De regeling staat open tot 13 april. Deelnemers ontvangen eind april/begin mei bericht over de bezorging.