Schoolexamens opgeschort

Algemeen Cranendonck Regio Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 10.51u – Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond 19.00 uur, adviseert de VO-raad de middelbare scholen in Weert en Cranendonck om de schoolexamens tijdelijk op te schorten. De LVO-scholen volgen dit advies en schorten per direct alle schoolexamens op.

De directies van de scholen begrijpen dat dit een teleurstelling is, omdat er al veel energie is gestoken in de voorbereidingen van de schoolexamens en op dit late moment het besluit is genomen het schoolexamen tijdelijk op te schorten. De verscherpte maatregelen die vandaag zijn aangekondigd, hebben voor het onderwijs verwarring veroorzaakt: hoe is een verbod op samenkomsten te verenigen met het afnemen van toetsen van eindexamenleerlingen?

“De VO-raad wil spoedoverleg met minister Slob over de chaotische situatie die nu ontstaat. Daarnaast heeft het bestuur van de VO-raad vandaag besloten een beroep te doen op het kabinet in deze uitzonderlijke situatie het centraal examen te schrappen. Over dit laatste verwachten we morgen duidelijkheid”, aldus de VO-raad. Zodra wij meer weten, zullen we jullie zo snel mogelijk informeren. Tot dan zijn de schoolexamens, zoals gezegd, opgeschort. Wij hopen op jullie begrip in deze moeilijke tijden.

Update

De NOS meldt dat de examens helemaal niet meer doorgaan. Later vandaag wordt hierover meer bekend gemaakt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie