Verschil in transformaties

(Foto’s) In het centrum van Weert worden momenteel twee grote voormalige kantoorgebouwen getransformeerd tot wooncomplexen. Echter gaat het bij de ene transformatie wat sneller dan bij de andere.

Emmasingel

Begin 2019 werd begonnen met de sloopwerkzaamheden bij het voormalige UWV-kantoor op de hoek Emmasingel / Maaspoort. In juni werd vervolgens het officiele startsein gegeven voor de bouw. Maar daarna bleef het opvallend rustig totdat op 12 november 2019 een betonpomp op de stoep stond. Maar daar bleef het vooralsnog bij. Het is zo rustig dat de natuur haar gang kan gaan en de eerste struikjes uit het zand groeien.

De stilte op de bouwplaats wat ook bij de politiek opgevallen. Als antwoord op vragen hierover kwam naar voren dat de transformatie van de commerciële ruimte op de begane grond nog in voorbereiding was. Hiervoor moest nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Het is uiteindelijk de bedoeling dat op deze locatie 33 loftwoningen worden gerealiseerd.

Wilhelminasingel

Heel anders gaat het er op de Wilhelminasingel aan toe. De transformatie van kantoorgebouw tussen het Collegeplein en de Wilhelminasingel verloopt wat voorspoediger. Hier werd begin 2020 begonnen met de sloopwerkzaamheden en inmiddels staan de nieuwe bakstenen al op de steigerplanken. Ze laten er geen gras over groeien en hebben het officiele startsein voor de bouw overgeslagen.

Op deze locatie worden 31 appartementen gerealiseerd.
[nggallery id=’9242′]