Open brief Weertenaren over Heijmans

Update 11.37u – Ruim 20 Weertenaren hebben een open brief geschreven aan de gemeenteraad van Weert. In deze brief roepen ze op om de inzet en de talloze verdiensten van burgemeester Jos Heijmans niet te vergeten. Ook is er een petitie opgestart om Heijmans een passend afscheid te geven: https://afscheidheijmans.petities.nl/.

“In de raadsvergadering van woensdag 3 juni a.s. zal het onderzoeksrapport naar de handel en wandel van burgemeester Jos Heijmans worden besproken. In de weken en maanden daarvóór al stonden nieuwsmedia en sociale media vaak bol van meer of minder juiste beweringen – dat, terwijl het bedoelde rapport nog niet eens was verschenen. De inhoud van dat rapport zou best wel eens behoorlijk kunnen meevallen.”, aldus de briefschrijvers.

De Weertenaren willen dat de gemeenteraad waakt over een eerlijke behandeling van het integriteitsonderzoek. Ze beseffen zich dat dit niet bepaald eenvoudig zou zijn. “In de weerzinwekkende patstelling die de afgelopen tijd is gegroeid en die schadelijk is voor iedereen in Weert, dreigen de inzet en de talloze verdiensten van deze burgemeester te worden vergeten”, zo schrijven we.

In de politieke discussie willen de Weertenaren niet het woord voeren. Dat woord komt allereerst aan anderen toe – niet in de laatste plaats aan burgemeester Heijmans zelf, iemand die goed kan uitleggen en verantwoorden waarmee hij bezig is. Ze drukken hun grote bewondering uit voor zijn persoon en voor alles wat hij heeft neergezet in de afgelopen negen jaren.

Een kleine opsomming

• Weert is Regenboogstad geworden, juist ook door de inbreng van burgemeester Heijmans voor een gemeente van diversiteit, waarin iedereen meetelt. Hij was aanwezig, hij stond dichtbij zijn mensen, zonder onderscheid.
• Weert heeft zich op de kaart gezet als sportstad, waarbij hij vaak voorop liep om initiatieven binnen te halen.
• Behalve grote sport- en andere evenementen van landelijk formaat motiveerde hij ook een gezonde leefstijl van de inwoners van Weert zelf. Hij zette Weert op de kaart als Groenste regio van de wereld.
• Hij heeft zich volledig ingezet om de Koninklijke Militaire School voor Weert te behouden en inherent daaraan de sluiting van de kazerne te voorkomen. Niet alleen was de KMS onlosmakelijk verbonden met Weert, maar zij bood ook werkgelegenheid voor veel mensen in Weert en de regio.
• Bovenal is Weert door zijn persoonlijke inzet landelijk een schoolvoorbeeld geworden van een menswaardige opvang van asielzoekers en vluchtelingen.

In de brief, die via onderstaande link te lezen is, worden nog een paar voorbeelden genoemd.

Update

Inmiddels is er een petitie opgestart om burgemeester Heijmans een passend afscheid te geven: https://afscheidheijmans.petities.nl/

Lees de volledige brief (PDF)

https://iwdg.nl/2ZMitqh