Politieke aandacht voor saunadame

Het reclamedoek van een saunaclub in Lemiers, dat naast de snelweg A2 in Weert is geplaatst, trekt niet alleen de aandacht van voorbijgangers, maar ook van de lokale politiek.

Net als in 2017 vroeg raadslid Sijben (CDA) gisteren tijdens een commissievergadering aandacht voor de plaatsing van illegale reclame naast de snelweg. De gemeente Weert heeft namelijk verboden om reclameborden te plaatsen naar de snelweg A2. In 2017 stonden er ruim 40 reclameborden naast de snelweg en dat zorgde voor een onwenselijke “ratjetoe”.

Destijds werd het reclamedoek van de sauna, net als andere reclame-uitingen naast de snelweg, opgeruimd. Maar inmiddels staat er weer een nieuwe reclame-uiting. Er staat nu een andere dame op, maar ondanks dat is de reclame-uiting een doorn in het oog van het raadslid. Wethouder Van Eijk gaf aan het verder te onderzoeken en op een later moment met een reactie te komen.