Ursela Smits wordt de nieuwe directeur Groene Kruis Thuiszorg

Mevrouw mr. Ursela Smits

De raad van bestuur van De Zorggroep is verheugd te kunnen melden dat mevrouw mr.
Ursela Smits is benoemd tot nieuwe directeur Groene Kruis Thuiszorg (GKT).

Ursela Smits heeft een zeer brede ervaring in diverse leidinggevende functies in de zorg, aangevuld met een aantal toezichthoudende posities en relevante opleidingen.

In de loop der jaren heeft ze specifieke expertise opgedaan in onder andere de aanbestedingen Wmo en jeugdwet, Europese en nationale aanbestedingen, contracteren COA en gemeentelijke inkoop. Haar laatste functie was Regiomanager bij GGD Hart voor Brabant. In deze functie was zij verantwoordelijk voor de contractering en uitvoering van de publieke gezondheidszorg.

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft De Zorggroep met deze benoeming een enthousiaste, ervaren en resultaatgerichte directeur gevonden. In deze functie zal zij invulling geven aan de doorontwikkeling van de thuiszorg en aan de realisatie van de strategische ambities om het verschil te maken in vitale gemeenschappen. Ursela Smits zal
starten op 1 december 2020.


“Vanaf 2015 ben ik actief in het transformatie proces van het sociale domein; een boeiend en ingewikkeld proces. De opdracht die voor me ligt als directeur GKT past hier goed bij. Ik wil me graag inzetten met alle betrokkenen om de ingezette koers van De Zorggroep verder vorm en inhoud te geven. Ik verheug me op nieuwe samenwerkingen, behouden en benutten wat er goed gaat en op het ontdekken van kansen en mogelijkheden waarin het klantbelang en de medewerkers centraal staan. ‘Samen kom je verder’ past hierbij.”

Ursela Smits over De Zorggroep