Burgerpeiling: denk mee over profielschets nieuwe burgemeester

3 reacties

Wat vind je belangrijk in onze nieuwe burgemeester? Je mag met de gemeente Weert meedenken. Waarop moet de nieuwe burgemeester zich richten? Welke eigenschappen vind je belangrijk? Deel jouw ideeën hierover via www.weert.nl/burgemeester

De gemeenteraad gaat de vacaturetekst opstellen voor de nieuwe burgemeester van Weert. Jouw mening als inwoner van Weert telt daarbij mee, aldus de gemeente Weert. Laat hen weten wat jij belangrijke kenmerken vindt voor de persoon die de nieuwe burgemeester wordt.

Hoe kun je jouw mening kenbaar maken?

Je vindt de enquête op de website, Facebook- en Twitterpagina van de gemeente Weert, via www.weert.nl/burgemeester. Als je de enquête liever op papier invult kun je dat doen in de hal van het stadhuis. Dat kan van 5 oktober tot en met 16 oktober. Wil je de enquête in het stadhuis komen invullen? Maak dan, vanwege de coronamaatregelen, even een afspraak. Dit kan telefonisch via (0495) 575 000.

Vertrouwenscommissie

De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie ingesteld met als opdracht om de selectieprocedure voor onze nieuwe burgemeester te voeren. In deze commissie zitten de raadsleden Suzanne Winters (Weert Lokaal), Hendrik Stals (CDA), Thomas van Gemert (VVD), Lizbeth Steinbach (D66), Karin Duijsters (fractie Duijsters) en Fanida Kadra (PvdA). De commissie wordt voorgezeten door Hendrik Stals. Wethouder Martijn van den Heuvel is adviseur van de commissie.

Hoe gaan ze de nieuwe burgemeester selecteren?

De vertrouwenscommissie begint met het opstellen van de vacaturetekst. Dit wordt een profielschets genoemd. Wat de inwoners van Weert belangrijk vinden wordt meegenomen bij het maken van deze profielschets. Daarom houden ze nu deze burgerpeiling.

De raad stelt de tekst van de profielschets vast in een extra raadsvergadering op 16 november. De Commissaris van de Koning is hierbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen. Na vaststelling van de profielschets stelt hij de vacature open. Deze raadsvergadering is live te volgen via gemeenteraad.weert.nl of later terug te kijken.

Aan de hand van de profielschets voert de commissie de sollicitatiegesprekken met de kandidaten. De gemeenteraad bepaalt uiteindelijk welke kandidaat de burgemeester van Weert wordt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties