Einde aan laden en lossen op Roermondseweg door stopverbod

16 reacties

Update 10-nov 11.28u – Er komt een tweezijdig stopverbod aan de Roermondseweg tussen de Ringbaan-Oost en Limburglaan. Dat is het voornemen van het college van B&W om de hinder en overlast te beperken en de veiligheid te verzekeren.

Aan de Roermondseweg (tussen de Ringbaan-Oost en de Limburglaan) liggen diverse bedrijven. Het komt regelmatig voor dat de aanliggende bedrijven bevoorraad worden vanaf de rijbaan en niet op eigen terrein. Denk o.a. bij het laden / lossen van voertuigen.

Op het moment dat een vrachtwagen op de Roermondseweg staat te lossen dient het overige hem te passeren met minimaal zicht op het tegemoet komende verkeer. Dit levert verkeersonveilige situaties op.

Verkeer stil op Ringbaan-Oost

Ook ontstaat door het laden / lossen op het gedeelte Roermondseweg 95-85 terug stuwing naar de Ringbaan Oost. Door het stopverbod in te stellen mag men niet meer stoppen en laden/lossen aan de Roermondseweg tussen de Ringbaan Oost en Limburglaan.

Op eigen perceel of aanliggende wegen

De huidige aanliggende bedrijven hebben en mogelijkheid om op eigen perceel of via het overige aanliggende wegennet te laden en lossen, aldus het college van B&W.

Update: het besluit is nog niet definitief. Belanghebbenden kunnen nog een zienswijze indienen. Pas als alle zienswijzen zijn behandeld zal het college van B&W een definitief besluit nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
16 reacties