Motie voor verhoging minimumloon naar €14,- in gemeenteraad Weert

Ingestuurde foto

Op woensdag 14 april behandelt de gemeenteraad van Weert een motie die pleit voor verhoging van het wettelijk minimumloon naar 14 euro per uur. Als deze wordt aangenomen kan Weert zich aansluiten bij andere Limburgse gemeenten als Valkenburg, Brunssum, Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo die zich hier al eerder voor uitspraken.

De motie wordt ingediend door Weert Lokaal, Fractie Duijsters, PvdA en DUS Weert. Deze volgt op een petitie die op 31 maart door ‘Weert voor 14’ werd aangeboden aan wethouder Martijn van den Heuvel. De petitie was getekend door 570 inwoners van Weert, die vinden dat het armoedeprobleem, in plaats van steeds met lapmiddelen, structureel aangepakt moet worden door het minimumloon -met de daaraan gekoppelde uitkeringen en AOW- te verhogen naar een eerlijk en leefbaar niveau, het niveau dat ook door de Europese Commissie wordt geadviseerd. Aangezien er een meerderheid is voor de motie zal deze zeer waarschijnlijk ook worden aangenomen.

“We zijn blij dat de commissieleden Kleinmoedig en Duisters hier werk van gemaakt hebben. We roepen alle raadsleden op om vóór deze motie te stemmen. Hiermee kunnen ze laten zien dat ze écht willen dat er iets gedaan wordt aan de oorzaak van het armoedeprobleem. En dat er echte waardering en een structurele oplossing komt, voor al die mensen met een cruciaal beroep die Nederland draaiende houden, maar niet of nauwelijks rond kunnen komen.”

Ed van Hooff van Weert voor 14

‘Weert voor 14’ is een onderdeel van de ‘voor 14’ campagne, een initiatief van vakbond FNV.