Ondanks woningnood staan er tijdelijke woningen leeg, hoe kan dat?

Algemeen Politiek Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Vorig jaar zorgden de plannen voor de plaatsing van tijdelijke woningen aan de Kesselstraat en Helmondseweg voor veel commotie in Weert.

Het argument om extra tijdelijke woningen te plaatsen was dat de druk op de woningmarkt erg hoog is en er ruimte nodig is voor urgente gevallen. Het was Fractie Duijsters opgevallen dat er regelmatig 4 tot 5 van de reeds bestaande tijdelijke woningen leeg staan in de periode van oktober 2020 tot nu. De fractie was hier erg verbaasd over en stelde hierover vragen aan wethouder Van Eijk.

In het antwoord aan de fractie licht te wethouder toe dat Wonen Limburg vanwege alle corona-maatregelen wordt beperkt in haar bedrijfsvoering zoals deze voor de coronacrisis plaatsvond. Er zit nu een vertraging in het proces van (her)plaatsing van bewoners. Denk hierbij aan inspecties en (groeps)bezichtigingen die op andere wijze moeten plaatsvinden.

Tevens staan twee tijdelijke woningen opzettelijk leeg. Deze zijn voor personen die in quarantaine moeten gaan en dat in hun huidige situatie niet kunnen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties