Komend weekend Muziek & Kunst. In de Tuin in Nederweert

Nederweert – De locatie Nieuwstraat 8 in Nederweert staat op zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. volledig in het teken van muziek en kunst. Sfeervolle live muziek, verrassende kunst, een heerlijke grote tuin, gezelligheid en een toegankelijke ambiance. Wat wil een mens nog meer. Aanstaand weekend gaan we er weer voor: ‘Muziek & Kunst. In de tuin’. Editie 15! Beide dagen geopend vanaf 11.00 uur.

Live muziek

Op zondag 5 september 2021 is er live muziek van de regionale band Yasgur’s Farm (folkmusic) en de nationaal bekende Sunset Travelers (roots/blues). Aanvang 13.00 uur.

Op zaterdag 4 september 2021 zorgen de singersongwriters Anouk Roost en Tom Kluskens voor de muzikale noot. Aanvang 13.30 uur. Reserveren is niet mogelijk.

Kunst

De exposerende kunstenaars komen uit Nederland en daarbuiten. Zij zijn het gehele weekend zelf aanwezig in Nederweert om tekst en uitleg te geven. Er is werk te zien van de volgende acht exposanten:

Schrootbeelden van Jan Verschueren uit Lint (B), samengesteld uit schroot, terra cotta en objects trouvé spreken tot de verbeelding. Hij brengt fantasie, humor en emotie bij elkaar.

Kunstschilder Michelle Faaij schildert (Echt) karakterportretten met harde lijn. Winnares van het programma ‘Sterren op het Doek’. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs.

Spannende keramische figuren toont keramiste Janneke Bruines (Beuningen). Uitdagend, zelfverzekerd en een beetje sexy. En bewust zonder oogcontact.

Maatschappelijke thema’s spelen een belangrijke rol en inspiratiebron in de assemblages en sieraden van vaak hergebruikte materialen door Bianca van Londen uit Weert.

Eric Cremers, vertegenwoordigd doorRijsdijk Galerie uit Amsterdam, toont woonvormen, van natuurlijke materialen die hij op Bonaire (zijn woonplaats) vindt.

Schilder en beeldhouwer Saskia Pfaeltzer (Amsterdam) presenteert buitenproportionele keramische werken. Zij treedt bewust buiten de gebaande paden van de kunstmores.

Zangeres en beeldhouwer Hieke Meppelink (Haarlem) maakt beelden in brons, geïnspireerd op thema’s in haar muziek. Boetseren is voor haar als zingen in klei.

De combinatie van beelden en (delen van) opgezette dieren geeft nieuwe betekenis aan het resultaat. Zijn de taxidermische objecten van Jules van Bussel (Venlo) Dead or Alive?

Informatie

  • 4 en 5 september 2021, 11.00 – 18.00 uur
  • Entree 5 euro
  • Nieuwstraat 8, Nederweert (06-23901812)
  • [email protected]
  • Voor actuele corona-updates, check de facebookpagina Muziek & Kunst. In de Tuin.