Open dag nieuwe brandweerkazerne Nederweert

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – In januari 2020 heeft het brandweerkorps van Nederweert de nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen aan de Smisserstraat 64 in Nederweert.

Vanwege corona is de opening en open dag al een paar maal uitgesteld. Op zondag 3 oktober 2021 vindt de opening alsnog plaats en worden de poorten opengezet voor alle belangstellenden tijdens de open dag.

Opening

Omdat de post inmiddels al anderhalf jaar uitrukt vanuit de nieuwe kazerne is besloten om voor genodigden een bescheiden officiële opening te houden.

Open dag

Van 14.00 – 17.00 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom, om de kazerne van Nederweert te bezichtigen. Naast het bezichtigen van de kazerne, vinden er in en rond de kazerne diverse activiteiten plaats. De bezoekers kunnen een kijkje nemen in en uitleg krijgen over de brandweervoertuigen en werkwijze van post Nederweert.

Brandweervoertuigen uit de regio

Naast het rijdend materieel van Nederweert, komen er diverse voertuigen uit de regio die regelmatig worden ingezet in Nederweert.  Zoals een ladderwagen, een speciale hulpverleningswagen, het snelle interventievoertuig of de duikwagen. Bij alle voertuigen wordt uitleg gegeven over het materieel en de werkwijze.

Stands

Rond de kazerne zijn tijdens de open dag diverse stands ingericht met voertuigen en materiaal van o.a. de officier van dienst, de adviseur/verkenningseenheid gevaarlijke stoffen, het team brandonderzoek en de verzorgingsunit. Medewerkers vertellen vol enthousiasme over hun werkzaamheden bij de brandweer.

Brandveilig leven

Een belangrijk onderdeel is brandveilig leven. De brandweer komt natuurlijk bij mensen thuis voor het blussen van bijvoorbeeld een keukenbrand. Maar een brand voorkomen is nog veel beter. Het team van brandveilig leven geeft je allerlei tips om jouw huis nog brandveiliger te maken.

Jeugdbrandweer

Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft een aantal actieve jeugdbrandweerkorpsen. Een van deze korpsen is in Nederweert gehuisvest. De jongens en meisjes, afkomstig uit Nederweert en andere buurgemeenten oefenen regelmatig op vrijdagavond. Deze dertien leden in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar maken met verschillende theorie en praktijkmodules kennis met het brandweervak om zo eventueel door te stromen naar de volwassen brandweer. Tijdens de open dag verzorgt de jeugdbrandweer een aantal demonstraties.

Modeshow

De brandweer kent een lange geschiedenis van uniformen en uitrukpakken. De kleding werd in de loop van de tijd steeds aangepast. Maar ook de vele disciplines binnen de brandweer hebben hun eigen tenue. Tijdens de modeshows krijg je een beeld van oude en hedendaagse brandweerkleding.

Kom met de fiets

Brandweer Nederweert nodigt iedereen van harte uit om de open dag te bezoeken, en vraagt belangstellenden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen, omdat de parkeergelegenheid rond de kazerne beperkt is.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie