Lichtjes op Oorlogsgraven in Nederweert

Fotograaf: Johan Bloemers

Nederweert – In Nederweert wordt sinds 2014 deelgenomen aan de nationale activiteit Lichtjes op Oorlogsgraven. Dit jaar zal dit voor het eerst georganiseerd worden door de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetary, in samenwerking met de gemeente Nederweert.

Lichtjes op Oorlogsgraven vindt elk jaar plaats op 24 december (Kerstavond), echter dient de organisatie dit jaar helaas opnieuw af te wijken van het gewenste programma in verband met de huidige COVID-19 regelgeving. De adoptanten zijn welkom vanaf 14.30 uur om een kaarsje aan te steken bij zijn of haar adoptiegraf. De kaarsen worden vooraf geplaatst door vrijwilligers van de stichting.

Het laatste kaarsje zal aangestoken worden bij het adoptiegraf van burgemeester Birgit Op de Laak. Zij zal daarbij begeleid worden door een doedelzakspeler van The Pipers Society of Castle d’Aldenghoor. De overige kaarsen (voor zover nog nodig) worden uiterlijk om 17.00 uur aangestoken en zullen allemaal gedurende de Kerstnacht blijven branden. De doelstelling is en blijft dat ze samen op Kerstavond bij elk graf een kaars laten branden ondanks de huidige situatie.

Deelnemers wordt verzocht om de begraafplaats aan de achterzijde te verlaten. Neem a.u.b. zelf aansteker mee en volg de aanwijzingen van de organisatie ter plaatse en houd voldoende afstand.