Vanaf 20 december boostervaccinatie in Poort van Limburg

De GGD Limburg-Noord breidt de capaciteit verder uit, zodat zoveel mogelijk mensen, zo snel mogelijk een afspraak kunnen maken voor een boostervaccinatie. Vanaf 20 december opent de vaccinatielocatie in De Poort van Limburg weer voor de inwoners. Vanaf die datum kun je uitsluitend op afspraak in Weert terecht voor een boostervaccinatie, vrije inloop is dus niet mogelijk.

Eerder werd al bekend dat in de Poort van Limburg al boostervaccinaties worden gezet, maar dat is op dit moment alleen nog voor o.a. zorgmedewerkers. Vanaf 20 december a.s. kunnen andere inwoners van Weert er dus ook terecht.

Gratis boostervaccinatie

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Net als de eerste vaccinaties, is de boostervaccinatie voor iedereen gratis. Het is volgens de overheid een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen COVID-19 te versterken. De booster moet bijdragen om ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus tegen te gaan. Om goed beschermd te blijven tegen corona, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. De oudste ouderen komen als eerst aan de beurt.

Mensen geboren in 1945 en ouder mogen zich nu aanmelden voor de boosterprik. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten. Wil je alvast een afspraak maken voordat je de brief van het RIVM ontvangen hebt? Dat kan nu, online of telefonisch. Vanwege de drukte bij het centrale callcenter, kun je dit het beste digitaal via de website doen: https://www.ggdlimburgnoord.nl/coronavirus