600 bloemen uitgedeeld in Weert, 600 keer een lach op het gezicht

Jozéaanse bloemenuitdeeldag.

Nu de maatregelen rondom corona zijn opgeheven en er weer meer te beleven is, dachten ze bij het Zelfregiecentrum Weert om vandaag wat glimlachen op gezichten te toveren. Dit deden ze door bloemen uit te delen onder de noemer Jozéaanse bloemenuitdeeldag.

De Jozéaanse bloemenuitdeeldag verwijst naar de verjaardag van Jozé Moonen. Jozé was hét gezicht van het Zelfregiecentrum in Weert en kreeg nationale bekendheid nadat de de stropdas van Koning Willem-Alexander had afgeknipt. Op 6 februari 2020 kreeg ze de Van Hornepenning en overleed enkele dagen daarna.

Jozé was een steun en toeverlaat voor voor velen en zorgde voor een lach op het gezicht van mensen. Vandaag zou ze jarig zijn geweest en daarom wilden ze iets speciaals doen om haar de eren. Dit deden ze door maar liefst 600 bloemen uit de delen.

Handgeschreven kaartjes

De afgelopen weken is er bij het Zelfregiecentrum Weert hard gewerkt om zo’n 600 handgeschreven en getekende kaartjes te maken. Vele mensen schreven een mooie en positieve boodschap op het kaartje. Ook bloemen, groente- en fruitwinkel Saes Weert zijn ze dankbaar voor het meedenken en dit mede mogelijk maken.

Traditie

Na de vele voorbereidingen was het vandaag zover en konden de bloemen met daaraan de kaartjes worden uitgedeeld. Niet alleen de zon begon te stralen, ook de mensen in Weert kregen een lach op het gezicht van dit mooie gebaar. Het gaf de mensen van het Zelfregiecentrum ook positieve energie. “Dit kon wel eens een mooi en jaarlijks terugkerend iets worden, de Jozéaanse bloemenuitdeeldag”, zo melden ze op Facebook.