Cheques Weert Doneert uitgereikt aan optochtdeelnemers

Afgelopen woensdag heeft Stichting Weert Doneert het totaalbedrag bekend gemaakt van de actie voor de Weerter optochtdeelnemers. Maar liefst €12.225,- is erop gehaald!

Het inmiddels beproefde concept waarin Weert Doneert samen met de deelnemers van het door de stichting gekozen goede doel geld op haalt, is daarom voor de tweede keer geslaagd. Dit keer werd er alleen geld opgehaald doormiddel van sponsoring en natuurlijk de loterij.

Prijzen

Onder een stralende zon werden vandaag door de winnende loterij deelnemers de prijzen in ontvangst genomen. Van cadeaubonnen van diverse lokale horecagelegenheden, een Boretti BBQ , een iPad tot een reischeque ter waarde van 250,- . De hoofdprijs was een volledig verzorgd feest voor 50 personen inclusief personeel, DJ en drank! Alles kosteloos aangeboden door Weerter ondernemers. Veel blije gezichten liepen de deur uit bij Baanhuis in de Beekstraat nadat ze daar hun prijs in ontvangst mochten nemen.

Cheques

Het meest blij waren toch wel de optochtdeelnemers die hun cheque met gewonnen geldbedrag kwamen ophalen. Samen met de stichting hebben ze ervoor gezorgd dat voor en tijdens de vastelaovendjdagen, familie, vrienden en bekenden loten kochten. Met dit geld gaan deze optochtdeelnemers investeren en bouwen aan nieuwe creaties die volgend jaar tijdens de een van de Weerter optochten te bewonderen zal zijn.

Tevreden

Stichting Weert doneert is zeer tevreden met het resultaat, want naast een mooi geldbedrag heeft de Weerter samenleving wederom laten zien dat het verbonden is met dit keer cultureel erfgoed namelijk de vastelaovendj en in het bijzonder de optocht.

De komende dagen beraadt de stichting zich op hoe het zich kan inzetten voor de Oekraïne, want natuurlijk heeft ook dat de stichting net als heel de wereld nadrukkelijk beziggehouden.