Verlichting Museum W en Sint-Martinuskerk uurtje uit

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Tijdens Earth Hour op zaterdag 26 maart zetten om 20.30 uur miljoenen mensen wereldwijd gedurende één uur het licht uit. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde.

Ook de gemeente Weert doet mee door de verlichting van Museum W en de Sint-Martinuskerk uit te schakelen.Tevens is het een geheugensteuntje voor de zomertijd die komend weekend ingaat. In de nacht van zaterdag op zondag wordt om 2.00 uur de klok verzet naar 3.00 uur.

Klimaatverandering op de kaart zetten

Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde.

Ook jij kan meedoen

Ook jij kan aandacht vragen voor klimaatverandering. Schakel op zaterdag 26 maart vanaf 20.30 uur één uur het licht uit. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording.

“Door de verlichting van Museum W en de Sint-Martinuskerk één uur uit te schakelen, vragen we aandacht voor klimaatverandering. Maar we doen natuurlijk meer om ons steentje bij te dragen. Zo is onlangs bijvoorbeeld de Warm Wonen Winkel, een infocentrum voor duurzaamheid, geopend op Meikoel 3. En we geven advies en subsidie voor het afkoppelen van regenwater.”

Wethouder Henk van de Loo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie