Botsing na vrijhouden kruising Randweg Zuid (N275) in Nederweert

Nederweert – Op de Randweg Zuid (N275) in Nederweert heeft donderdag rond 8.45 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Op de kruising met de Hulsenweg had een kop-staart botsing plaatsgevonden. Een personenauto was achterop een bestelauto gebotst. De bestuursters van de voertuigen kwamen met de schrik vrij. Een ambulance kwam ter plaatse, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde toen de bestelauto voor de kruising stopte. Er stond een file voor het verkeerslicht even verderop bij de brug over het kanaal. Om de kruising niet te blokkeren voor het verkeer op de Hulsenweg besloot de bestuurster eerder te stoppen en het andere verkeer niet te hinderen. Dit had de bestuurster van de auto te laat in de gaten waarna de kop-staart botsing ontstond.

Beide voertuigen zijn afgesleept door een berger. Een wegbeheerder van de provincie Limburg was ter plaatse om het verkeer om de ongevalslocatie heen te leiden.