vTv: ‘Treinverbinding Antwerpen – Weert levert ook klimaatvoordelen op’

Algemeen Belgie Economie Regio Reageer 1 min. leestijd

De elektrificatie van het laatste stukje spoorlijn Antwerpen-Hamont-Weert levert meerdere voordelen op. Niet alleen voor het verkeer van Vlaanderen naar Nederlandse economische kernen, zoals Brainport Eindhoven. Het genereert meerwaarde door de regionale arbeidsmarkten met elkaar te verbinden. Tevens zorgt het voor een connectie tussen de universitaire centra Leuven en Eindhoven.

Nu zijn met het uitbrengen van het klimaatrapport ook de milieuvoordelen helder gemaakt. Voor de reis vanuit Vlaanderen naar Nederland levert elektrificatie een imposante CO2-reductie van 9,9 Kiloton per jaar, wat gelijk staat aan de hoeveelheid CO2 die 450.492 bomen jaarlijks opnemen.

Het rapport van bureau Facet toont door een vergelijking tussen de reis per auto versus de elektrische trein op groene stroom aan dat de CO2-reductie indrukwekkend is.

Het rapport is op de vTv Website https://vtv-treinreizigers.eu/ opgenomen. Het zal op 7 juni aan de Voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat worden aangeboden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie