Imkerdag bij Eynderhoof in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind – Op zondag 10 juli 2022 staan de imkers en hun bijen staan centraal in het Openluchtmuseum Eynderhoof. Er wordt voortdurend gewerkt aan het doe- en beleefgebied rond de imkerij. Het hele gebied is heringericht en bijen en vlinders voelen zich hier thuis.

De imkers van Eynderhoof hebben ook een geschikt leefgebied voor de solitaire bijen ingericht. Zo’n leefgebied voor solitaire bijen en ook vlinders moet voldoen aan twee zaken: voldoende nestgelegenheid en voldoende voedselplanten. Voedselplanten leveren nectar en stuifmeel aan de solitaire bijen en vlinders. Kleinschalige biotopen zijn voor solitaire bijen en ook vlinders van levensbelang.

De imkers vertellen graag over het nut van bijen voor de natuur, maar zij attenderen je ook op de gevaren in het milieu die schadelijk zijn voor het bijenvolk. Er draait een interessante bijenfilm in de imkerij. Eynderhoof verkoopt niet voor niets al jaren honing van eigen bijen en kaarsen van eigen was gemaakt.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Deze dag zien ze in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

Je kan in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in het eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door Hanneke Derks. Het museum is op 10 juli open van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.eynderhoof.nl