Winnaars ontwerpwedstrijd maken graffiti-kunstwerk

In het kader van Weert Respecteert werd eind vorig jaar een graffitiontwerpwedstrijd voor de jeugd gehouden. Hierbij moest er een ontwerp gemaakt worden voor Het Zuilen Kabinet onder de Boshoverbrug in Weert. Vier van de zes winnaars kwamen vrijdag hun winnende creatie spuiten op een container bij de Hang Out op Boshoven.

Uitleg en schudden

De graffitikunstenaars in de dop, Rens van Lierop (6 jaar), Femke Beckers (11 jaar), Mikail Altun (11 jaar) en Luke van Wort (14 jaar), kregen eerst uitleg van Jasper van Seggelen, in de graffitiwereld beter bekend als Briks. Van hem hoorden ze bijvoorbeeld wat voor spuittechnieken er allemaal zijn. Al snel was het tijd om alle spuitbussen te gaan schudden. Toen dat klusje geklaard was konden de heren en dame aan de slag met het inkleuren van hun eigen tekeningen.

De ontwerpen van de zes winnaars (Enzo Paspont en Puc de Koff konden er vrijdag helaas niet bij zijn) zijn samengevoegd tot één kunstwerk. Graffiti-artiest Jasper had deze compilatie al op de container gezet waardoor de kinderen direct aan het werk konden.

Oefenwand

De container waarop het graffitikunstwerk werd gemaakt is normaal een oefenwand, zo vertelt Sem Douven, jongerenwerker van Punt Welzijn. “Nu is het natuurlijk zo dat hun kunstwerken de komende maanden er gewoon op blijven en ze aan iedereen kunnen laten zien wat zo voor iets moois gemaakt hebben”.

Zuilen Kabinet

Het spuiten van het graffitikunstwerk was de helft van de prijs die de winnaars voor hun ontwerp ontvingen. Eerder kregen ze ook al een rondleiding bij Het Zuilen Kabinet.

In deze video nemen we een kijkje bij het inkleuren van het graffitikunstwerk en zie je hoe behendig de winnaars zijn met de spuitbussen.

Bekijk een video: https://youtu.be/j9KWf3xuNuU