Nigel Otermans is Nederlands kampioen Illusionisme

Nigel Otermans is sinds zondagavond Nederlands kampioen Illusionisme. In Zeist won hij tijdens het Nederlands Kampioenschap Goochelen de eerste prijs in de categorie illusionisme. Het is zijn eerste ‘volwassene prijs’, zoals hij het zelf noemt. In het verleden won hij dezelfde titel ook al bij de jeugd.

Beker

Met de gewonnen beker in zijn hand blikt de 20-jarige kampioen terug op gisterenavond; “Grote namen als Hans Klok en Christian Farla wonnen deze voor mij. Dus ik ben wel trots om in dat rijtje te mogen staan”.

Naast de beker kreeg Nigel ook een oorkonde en waarschijnlijk een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2024. ‘Waarschijnlijk’ omdat eerst nog bekeken wordt of dat hij er dan klaar voor is om op Europese toneel met de grote illusionisten mee te doen.

Teamprestatie

Op de oorkonde staat groot de naam van Nigel maar de gewonnen prijs moet zeker gezien worden als een teamprestatie, zo zegt de kersverse Nederlands kampioen. Tijdens zijn shows werkt hij met drie vrouwelijke assistentes en een mannelijke assistent. “Ik ben heel trots op mijn team .. Het is echt een vriendengroep, allemaal uit Weert”.

Amsterdam

De eerstvolgende grote klus is een serie van 33 optredens tijdens het Amsterdamse Winterparadijs. Dit wordt gehouden van 15 december tot en met 1 januari en vindt plaats in de RAI. “Dat is gewoon heel erg gaaf. Ik treed voornamelijk hier op in het Zuiden dus het is ook eens leuk om buiten deze regio te kunnen optreden”.

In deze video blikt Nigel Otermans terug op zondagavond, toen hij Nederlands Kampioen Illusionisme werd: https://youtu.be/rBwPPiKuyOk.