Boshoverbrug weer volledig open

Menig weggebruiker heeft dit weekend weer mogen genieten van het verse asfalt dat op de Boshoverbrug ligt. Mocht je nog niet op de hoogte zijn, de brug over de Zuid-Willemsvaart is namelijk – ruim een jaar later dan gepland – weer open in beide rijrichtingen. De werkzaamheden zijn voltooid.

Dus als je maandagochtend vanuit Weert-Zuid naar Weert-Noord wil rijden vanwege je werk, school of andere bezigheid dan kun je de Boshoverbrug weer opnemen in je vaste route. Dat scheelt ook weer met de drukte op de alternatieve routes.

In juli 2021 werd gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Boshoverbrug. Eerst werd de brug aan de onderzijde versterkt waarna in september werd gestart met de werkzaamheden aan de bovenzijde. Tijdens deze werkzaamheden ontstond er schade aan de brug. Dit kwam omdat de aanlegtekeningen niet overeen kwamen met de werkelijke constructie.

De werkzaamheden werden vervolgens stilgelegd. In de maanden daarna werd gezocht naar oplossingen, moesten onderdelen besteld worden en reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Na de reparatie konden de oorspronkelijke onderhoudswerkzaamheden worden hervat.

In oktober van 2022 werd er opnieuw een afwijking ontdekt waarna de brug in de rijrichting van Zuid naar Noord wederom werd afgesloten. In de afgelopen weken hebben er opnieuw werkzaamheden plaatsgevonden. Afgelopen vrijdag werden deze werkzaamheden afgerond. Oorspronkelijk stond de oplevering gepland voor 25 september 2021, dat werd dus ruim een jaar later.

Alle onderhoudswerkzaamheden zijn nu voltooid en dat betekent dat de brug klaar is voor de toekomst.