Goede voornemens voor het Weerterland

Zaalig nówjaor met de kop vôl haor, met de moond vôl tang en 'n waofel inne hang!

Foto via Depositphotos (doomu)

Het is weer 1 januari: tijd voor goede voornemens! Ook in Weert. Wie de wereld wil verbeteren, begint immers bij zichzelf. En bij zijn of haar eigen woonplaats! Met deze goede voornemens zorg je goed voor jezelf, voor je medemensen én je directe omgeving. Weert dus!

Eet lokaal

Wil je gezonder eten? Begin dan eens met het kopen van pure producten bij lokale boerderijwinkels zoals Mildershoof. Verse groenten uit het seizoen, kwaliteitsvlees en onbewerkte zuivelproducten bijvoorbeeld. Zo eet je gezonder, en tegelijkertijd ook nog eens duurzaam. Daarnaast steun je lokale ondernemers. Drie vliegen in één klap dus!

Winkel offline

Nog een manier waarop je lokale ondernemers steunt is door de stad in te gaan in plaats van online te winkelen. Menig Weerter ondernemer helpt je graag bij je zoektocht naar die ene perfecte jurk of dé stofzuiger die jouw leven een stuk gemakkelijker kan maken. Zulke service vind je nergens!

Houd het Weerter dialect in ere

Als je dan toch in de stad bent, gebruik je dan het Weerter dialect of praat je Nederlands tegen je stadsgenoten? Een prachtige manier om het cultureel erfgoed van Weert in ere te houden is door het dialect te (blijven) gebruiken. Spreek of schrijf je nog geen dialect? Leer het dan! Daar profiteert niet alleen Weert van, maar ook jouw gezondheidstoestand. Diverse onderzoeken wijzen namelijk uit dat meertaligheid de ontwikkeling van dementie kan vertragen. Neet geschoeëte es altiêd més neteurlik!

Leer iets nieuws

Ook iets anders nieuws leren draagt daaraan bij. Nieuwsgierigheid is goed voor je brein, voor je gemoedstoestand en vaak ook voor je sociale netwerk. Volg bijvoorbeeld eens een leuke en leerzame cursus bij RICK of ga langs bij diverse Weerter sportverenigingen zoals BAL om te ontdekken voor welke vorm van bewegen jij warmloopt!

Kom in beweging

Meer bewegen is voor de meeste mensen sowieso een goed idee. Breng dan ook eens een bezoekje aan een van de lokale sportscholen of duik je eigen omgeving in. Loop, fiets of ren een steeds groter rondje rondom je huis of werkplek en ontdek je eigen omgeving! Wie weet wat voor pareltjes je in je eigen buurt nog tegenkomt.

Zorg voor je omgeving

Uiteraard is het wel zo netjes om onderweg geen rommel achter te laten. Laat jij geen rotzooi achter, maar merk je dat andere mensen minder respectvol omgaan met hun omgeving? Kijk dan of je er zelf iets aan kunt doen of meld het bij de gemeente. Zowel op de website van de gemeente als via de BuitenBeter-app kun je een melding openbare ruimte maken om misstanden in je omgeving te melden.

Download de WdG-app

Over app gesproken: om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit eigen regio check je natuurlijk elke dag Weert de Gekste! Download de enige echte WdG-app om niets te missen en Weert de Gekste overal met je mee te nemen. Wat 2023 voor Weert in petto heeft weet immers niemand, maar waar je moet zijn om dat te ontdekken wel!