Partijen stellen vragen over regelmatige stroomuitval in Weert

Algemeen Weert 8 reacties 3 min. leestijd

Ze komen de laatste tijd opvallend vaak voor in Weert en omstreken: stroomstoringen. Alleen al in de eerste maand van het jaar viel de stroom in Weert-Zuid drie keer uit: op 1 januari, 21 januari en 27 januari. Reden genoeg voor twee lokale partijen om vragen te stellen aan het college van B&W.

Levensgevaarlijke situaties

Stroomuitval kan immers leiden tot levensgevaarlijke situaties, aldus DUS Weert. Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld verkeerslichten buiten werking treden, liften in flatgebouwen vastlopen, trapliften bij particulieren stil blijven staan en de medische apparatuur van zorginstellingen uitvalt.

Volgens de partij is de overbelasting van het Nederlandse stroomnet inmiddels een feit en is het daarom niet uit te sluiten dat stroomuitval in de toekomst vaker voor zal komen. Ook Weert Lokaal stelt dat we steeds afhankelijker worden van elektriciteit en vindt het om die reden belangrijk enkele vragen te stellen.

Vragen van Weert Lokaal

Zo vraagt de partij zich af of het mogelijk is te achterhalen waarom de stroom juist in het gebied rondom het station zo vaak uitvalt en of de gemeente contact heeft met de netbeheerder over dit probleem. Daarnaast doet de partij suggesties voor het beperken van de stroomuitval. Zo vraagt zij zich af of het een optie is om over te stappen naar een andere netbeheerder of om stroom op te slaan.

Vragen van DUS Weert

Ook DUS Weert stelt vragen aan het college. Zo vraagt deze partij zich af of er een gemeentelijk draaiboek bestaat dat in werking wordt gezet wanneer er een langdurige stroomstoring optreedt binnen delen van de gemeente en of ook de veiligheidsregio hier een rol in speelt. Daarnaast is de partij benieuwd hoe de externe communicatie vanuit de gemeente richting burgers, instellingen en bedrijven is geregeld in geval van langdurige stroomuitval. Tot slot is het de partij opgevallen dat er op de hoek van de Drehmansstraat/Boermansstraat sinds eind januari een aggregaat staat. De partij vraagt zich af of dit een noodstroomvoorziening is die in relatie staat met de actuele stroomstoringen.

Het is nog niet bekend wanneer het college van B&W de vragen van beide partijen beantwoordt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties