Oud papier ook de komende jaren door verenigingen opgehaald

In de gemeente Weert helpen diverse verenigingen al jaren met het ophalen van oud papier en karton. Hiermee kunnen zij wat extra geld verdienen voor de clubkas.

Samenwerking

Dit doen de verenigingen samen met Oud Papier Centrale Wiermans B.V. OPC Wiermans levert het materieel en een chauffeur, de verenigingen zorgen voor de personele inzet. Omdat het contract met OPC Wiermans afliep, moest een nieuwe aanbesteding worden uitgezet voor de inzameling van oud papier.

De gemeente vond het belangrijk dat verenigingen betrokken zouden blijven bij de inzameling. Uit de aanbestedingsprocedure is de huidige inzamelaar de beste partij gebleken.

Geen wijzigingen

De huis-aan huisinzameling en brengmogelijkheden van oud papier en karton blijven de komende jaren dus op dezelfde manier verlopen. Door deze manier van samenwerken kan de gemeente de Weerter verenigingen een steuntje in de rug blijven geven.

Wil je weten wanneer het oud papier in jouw wijk, buurt of dorp wordt opgehaald? Kijk dan op de pagina ‘Ophalen van oud papier en karton‘.