Kabels van hoogspanningsmast losgeknipt in Kelpen-Oler

112 Algemeen Leudal Regio 1 reactie 1 min. leestijd

Kelpen-Oler – De hulpdiensten zijn vanochtend rond 6.20 uur gealarmeerd vanwege een incident op de Zandstraat in Kelpen-Oler.

Een bestuurster van een auto was zich rot geschrokken toen ze over een kabel reed en er vonken ontstonden. Het bleek te gaan om een kabel van een hoogspanningsmast. Het ging om de zogeheten bliksemdraad.

Ter plaatse bleek dat een kabel reeds was verwijderd en een andere kabel lag nog over de weg en een hekwerk. De brandweer heeft de omgeving veilig gesteld en de politie is nog op zoek gegaan naar mogelijke verdachten.

Intussen is een medewerker van netbeheerder TenneT gearriveerd voor een inventarisatie van de schade. Samen met de hulpdiensten wordt er gewerkt aan de plan van aanpak. Een ruimte omgeving is afgezet zodat er niemand gewond kan raken.

Eerder dit jaar werden er in de regio ook al kabels van hoogspanningsmasten losgeknipt. Dit gebeurde op 8 januari in Nederweert en op 14 februari in Grathem.

Bekijk een video: https://youtu.be/KlsozYbmEjc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie