Alzheimer Café Weert: ‘Vitaal met dementie’ en ‘Raak!’

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos (AllaSerebrina)

Op maandag 15 mei worden er in het Alzheimer Café Weert twee projecten belicht voor mensen met dementie en hun partner/mantelzorger, om samen aan deel te nemen.

De diagnose dementie is ingrijpend en roept veel vragen op: ‘Wat staat ons te wachten?’ ‘Hoe gaan we hiermee om?’ Het leven stopt niet bij dementie, maar zorgt voor grote veranderingen, niet alleen voor de persoon zelf, ook voor de naaste.

Vitaal met dementie

In het programma ‘Vitaal met dementie’ ontvang je praktische tips over hoe je beter om kunt gaan met je ziekte of die van je partner. Ook krijg je informatie over welke hulp je kunt inzetten. Middels oefeningen en het delen van ervaringen ga je actief zelf aan de slag. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals de oorzaak en gevolgen van dementie, gedragsveranderingen, beweging en voeding, ondersteuning en omgaan met stress.

Raak!

Het programma ‘RAAK, een stimulans voor het brein, het hart geraakt!’ is een programma voor thuiswonende mensen met een vergeetachtig brein én een dierbare. Dat kan een partner, mantelzorger, (klein)kind, familielid of vriend(in) zijn. Samen ontspannen en onbezorgd bezig zijn met muziek, beeldende kunst, toneel of beweging. Kijken, luisteren en voelen. RAAK is een feest voor de zintuigen.

Voor wie?

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden en zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het eerste kopje koffie of thee word je gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Vooruitblik op het Alzheimer Café Weert van 19 juni: MiMakker Jeroen Poels – Contact van hart tot hart

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie