Concerten RICK’s Clarinet Choir in Openluchtmuseum Eynderhoof

Algemeen Uitgaan Plaats een reactie 2 min. leestijd

Nederweert-Eind – Traditiegetrouw sluit RICK’s Clarinet Choir (RCC) het culturele schooljaar af in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof aan Milderspaât 1 in Nederweert-Eind; dit jaar tijdens de Vlasdag op zondag 16 juli. Er zijn twee concerten: om 13.30 en 15.30 uur. Het afwisselende programma is geschikt voor alle leeftijden. Er geldt een entreeprijs voor het museumterrein: € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Vlasdag Eynderhoof

Deze zondagmiddag is er op Eynderhoof van alles te zien op het gebied van vlas, de enige textielplant die in het Nederlandse klimaat geteeld kan worden. Er wordt uitleg gegeven over het verbouwen van vlas en alle bewerkingen die het gewas moet ondergaan om uiteindelijk tot draad gesponnen te kunnen worden, iets wat die dag ook gedemonstreerd zal worden. Tevens is er een tentoonstelling van linnen kleding, bed- en tafellinnen en diverse vlaswerktuigen en zijn er ook andere oude ambachten te zien.

RICK’s Clarinet Choir

Lang niet iedereen weet dat er veel verschillende soorten klarinetten bestaan, van de kleine esklarinet tot de veel grotere contrabasklarinet. Onder leiding van Lieke Krantzen laat het RCC u zien en horen hoe al die klarinetten eruit zien en hoe ze samen klinken. De leden, zo’n vijftien klarinettisten en één slagwerker, repeteren elke zaterdagochtend om 10.00 uur bij RICK Weert. Enthousiast geworden? Kijk op www.rickraakt.nl/clarinetchoir voor meer informatie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie