Positieve terugblik op wijkdag Keent & Moesel

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Op 21 september 2022 vond er in de wijken Keent en Moesel een wijkdag plaats, waarbij wijkbewoners elkaar ontmoetten en verbinding maakten met lokale ondernemers. Recent werd in de voortgangsrapportage gebiedsontwikkeling Keent & Moesel bekend gemaakt dat deze dag positieve resultaten heeft opgeleverd.

Opkomst

Allereerst was er sprake van een zeer hoge opkomst van maar liefst 414 bezoekers, waarvan 60% sociale huurders. Het bezoekersaantal bestond voor 45% uit volwassen en voor 55% uit kinderen. Opvallend was dat 64% van de bezoekers afkomstig was uit de wijk Keent en 36% uit de wijk Moesel, en dat terwijl de wijkdag plaatsvond in de wijk Moesel.

Geslaagde dag

Of ze nu van Keent of Moesel kwamen, de bezoekers genoten. Het was een zeer geslaagde dag voor beide wijken: met blije gezichten, veel cadeautjes en lekker eten en drinken. Ook de medewerkers van de organisatorische partijen waren enthousiast.

Als kers op de taart leverde de wijkdag 23 matches op, waardoor uiteindelijk 3 mensen aan het werk zijn gegaan (bij Princen, Land van Horne en Albert Heijn) en 3 mensen zijn begonnen met vrijwilligerswerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie