Vervormer XXMMIIII geeft verWEERThout terug aan de aarde

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto expositie verWEERThout

Een overweldigende hoeveelheid Weertenaren van alle leeftijden heeft al een creatieve bijdrage geleverd aan het kunstproject verWEERThout. Er waren honderden werkstukken te bewonderen tijdens een grote tentoonstelling in de Paterskerk van 8 tot en met 10 juli 2022. Allemaal gecreëerd met de eeuwenoude archeologische Romeinse stukken hout die gevonden zijn bij opgravingen in Weert.

Volgende fase: de Vervormer XXMMIIII

Om de cirkel rond te maken moet het eeuwenoude hout verder verweren en terug aan de aarde gegeven worden. Voorjaar 2024 wordt in het vorig jaar nieuw aangelegde kasteelpark Nijenborgh gestart met de realisatie van het kunstwerk de ‘Vervormer XXMMIIII’.

Beeldend kunstenaars Annemarie Verheijen en Emmy van de Venne hebben een vier meter hoog kunstwerk ontworpen. Zij hebben zich hierbij laten inspireren door de Romeinse houten putten, waaruit het archeologisch hout afkomstig is. Hierin worden alle werkstukken verzameld. Foto’s van alle stukken en de namen van de makers zijn vastgelegd in een online catalogus die op je telefoon te bekijken is via een QR-code bij het kunstwerk.

Middels kijkgaatjes in het beeld kun je zien hoe de werkstukken langzaam vergaan. Door natuurelementen zoals water, zon en wind zal het hout heel langzaam gefilterd worden teruggegeven aan de natuur. Een poëtische verbeelding van de tijd: verleden, heden en toekomst. De kinderen die nú hebben meegewerkt gaan, straks als ouders, met hún kinderen naar het beeld en park.

Donaties

Ook in deze fase rekenen de organisatoren weer op de medewerking van enthousiaste kunstminnende Weerternaren. Met hun financiële bijdrage dichten ze het laatste gat in de begroting en kan het project gerealiseerd worden. Er zijn al vele fondsen geworven en ook de gemeente is enthousiast. Voor de laatste loodjes is er een crowdfundingsactie opgestart, die te bereiken is via deze link. Hier vind je ook meer informatie over het kunstwerk de Vervormer XXMMIIII.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie