Weerter VVD draagt Thomas van Gemert voor als kandidaat-wethouder

Algemeen Politiek Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Met het vertrek van wethouder Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer is een vacature ontstaan in het college van B&W van de Gemeente Weert. De Weerter VVD draagt de huidige fractievoorzitter Thomas van Gemert voor als opvolger van Wendy van Eijk. Momenteel is Van Eijk wethouder met de portefeuille ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, gebiedsontwikkeling, bedrijventerreinen, landbouw, natuur en financiën.

De 30-jarige Thomas van Gemert is naast zijn raadslidmaatschap momenteel werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 2017 zit hij in de gemeenteraad voor de Weerter VVD en vanaf 2018 vervult hij de rol van fractievoorzitter. Van Gemert heeft een achtergrond als econoom. In 2021 promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht met een proefschrift over de effectiviteit van overheidsbestedingen.

De portefeuille van wethouder Van Eijk spreekt hem dan ook erg aan. ‘Ik wil graag aan de slag om het werk van Wendy van Eijk voort te zetten. Zo vind ik het belangrijk dat we de gemeentefinanciën op orde houden en zorgen voor effectieve besteding van belastinggeld’, aldus Van Gemert. ‘Verder moeten we tempo houden op woningbouw in Weert, want de druk op de woningmarkt blijft onverminderd hoog.’

De benoeming van Thomas van Gemert staat geagendeerd tijdens de reguliere raadsvergadering van 20 december aanstaande.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties