Storm Pia laat Weert niet ongeschonden achter

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 4 reacties 1 min. leestijd

Woensdag waarschuwde het KNMI voor de naderende storm Pia. In eerste instantie leek de impact mee te vallen en in vergelijking met eerdere stormen was het aantal meldingen van stormschade ook beperkt. Desondanks heeft Pia niet zonder gevolgen Weert gepasseerd.

De krachtige wind bleek het laatste zetje voor een monumentale boom op de hoek van de Minderbroederslaan en de Biest. Daarnaast bracht de storm aanzienlijke regenval met zich mee, wat resulteerde in extra gladheid op de wegen. Hierdoor kwam een fietser ten val in de Stationstunnel. Ook kwamen een aantal straten blank te staan.

Gedurende de avond ontving de brandweer nog diverse meldingen van stormschade, waaronder afgebroken takken op de Keenterstraat (zie onderstaande foto’s). Het meest ernstige incident vond echter plaats op de Maaseikerweg, waar de bliksem insloeg bij een woning. Dit leidde tot een brand, waardoor de woning nu onbewoonbaar is geworden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties