Waar is de grote kerstboom op de Markt?

Algemeen Weert 11 reacties 2 min. leestijd

“Waar is de grote kerstboom op de Markt?” Die vraag houdt menig Weertenaar deze week bezig. Sinds jaar en dag staat er rond de feestdagen een grote kerstboom voor de Martinuskerk op de Markt, maar tot op heden blijft het akelig leeg. Op een aantal kleine kerstbomen na dan, die staan er wel.

Dat is dan ook precies de reden dat er geen grote kerstboom op de Markt staat, aldus de gemeente Weert. In reactie op de tweet van een teleurgestelde burger meldt de gemeente dat de BIZ er dit jaar voor heeft gekozen meerdere kleine kerstbomen te plaatsen op verschillende plekken in de binnenstad in plaats van één grote kerstboom op de Markt.

Ker(st)misstemming

Om de ker(st)misstemming er toch alvast in te brengen, werd een paar dagen geleden tussen een aantal van die kleine kerstbomen het logo van Kermis Weert op de Markt geprojecteerd. Op twee letters bezuinigen, dat was gelukkig niet aan de orde. Een paar dagen later gaf de gemeente in wederom een reactie op X aan het signaal te hebben opgepikt en de projectie te hebben aangepast.

Kunstijsbaan

Inwoners die naast de grote kerstboom ook een ijsbaan in de binnenstad missen, kunnen hun hart in ieder geval wel opgelucht ophalen: vanaf donderdagavond 28 december t/m zondagmiddag 31 december kan er door de jeugd volop geglibberd en gegleden worden tijdens het theatrale evenement van de BIZ, waar een kunstijsbaan onderdeel van is. Kerstboom of geen kerstboom, dat mag de (ijs)pret niet drukken.

Peiling

(Kerst)mis jij de grote kerstboom op de Markt?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
11 reacties