Dansgezelschap Oxygen wederom te zien in Munttheater Weert

Algemeen Kunst en Cultuur Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto montagedagen 'Delusion' in het Munttheater

Het jaar 2023 stond voor Jennifer Romen en haar dansgezelschap Oxygen in het teken van een landelijke theatertour van 52 shows met lovende reacties. Met succes, want in het nieuwe jaar zal hun voorstelling ‘Delusion’ nog 15 keer te zien zijn in de Nederlandse theaters. Ze waren vorig jaar het eerste urban dansgezelschap uit Limburg ooit dat de theaters bestormde en schreven daarmee geschiedenis.

Delusion

‘Delusion’ is een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen, dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt. 

Met ‘Delusion’ wordt het publiek in drie delen meegenomen in het leven van een adolescent die volwassen wordt. Romen noemt de voorstelling ‘eye candy’, met dans, visuele illusies, lichtspel en props. Het dansgezelschap introduceert met ‘Delusion’ een nieuwe kunstvorm in het theater. 

“We zijn dankbaar dat de voorstelling eerder zo goed ontvangen is en trots om deze nog eens 15 keer te mogen spelen. Hiermee bieden we nieuw publiek alsnog de kans om de voorstelling te komen bekijken en eerdere bezoekers de mogelijkheid om alle verbluffende details echt in zich op te nemen. Er komt zoveel voorbij vliegen in de show dat men zeker een tweede keer nodig heeft om alles te verwerken”, legt Jennifer uit.

Jennifer Romen

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. Ze werd drievoudig Europees Kampioen, drievoudig Wereldkampioen en ze won de ‘World Dance Sport Games’ in Taiwan en de ‘World of Dance Championship’ in Los Angeles. In 2020 won ze de ‘Inspiratieprijs 2020’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Met Oxygen won zij ‘Dance as One’ op SBS6, deed ze in Frankrijk mee aan ‘Got Talent’ en won ze daar de Golden Buzzer. Verder schopte ze het tot de finale van NBC’s ‘World of Dance’ in de Verenigde Staten. Bij dit programma waren ze publieksfavoriet en kregen ze meerdere staande ovaties van jurylid Jennifer Lopez.

Munttheater Weert

Delusion van Jennifer Romen en haar dansgezelschap Oxygen is op woensdagavond 31 januari nogmaals te bewonderen in het Munttheater in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie