Kledingruil en kunst door leerlingen in binnenstad

Plaats een reactie

Afgelopen zaterdag zorgden leerlingen van Het College voor diverse activiteiten in de binnenstad van Weert. Zo kon er in het Cwartier kleding geruild worden en vond er in een deel van de Muntpassage een tentoonstelling plaats.

De leerlingen van vwo 5 organiseerde deze activiteiten in het kader van het vak Maatschappijwetenschappen. Hiervoor onderzochten ze een probleem, waarvoor ze een oplossing bedachten.

Overconsumptie

Julia Jaspers, Lara de Goey, Elise van Hoof en Jamie van Laar kwamen in actie door een kledingruilactie te organiseren. Tussen 11.00 en 16.00 uur stonden de leerlingen met een kraampje klaar in het Cwartier om consumenten te voorzien van ‘nieuwe’ oude kleding. Eigen kledingstukken konden worden ingewisseld en geruild tegen kledingstukken van anderen. Op deze manier werd menig enthousiaste bezoeker voorzien van een of meerdere nieuwe items, zonder het milieu verder te belasten.

Kunst voor en door jongeren

Mette Geuzebroek, Merve Weijers, Floor Ristenpatt en Noufaissa Loulichqui concludeerden uit hun onderzoek dat kunst en cultuur niet toegankelijk genoeg zijn voor veel jongeren en organiseerden daarom een tentoonstelling in de Muntpassage. De diverse kunstwerken en optredens werden met veel belangstelling bekeken of beluisterd en ook de zelfgemaakte lekkernijen vonden gretig aftrek.

Al met al een geslaagde dag voor de vwo-leerlingen van Het College, die hopen met hun acties een bijdrage te hebben geleverd aan de aanpak van twee belangrijke maatschappelijke problemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie