Alzheimer Café over rol van de casemanager en thuiszorgmedewerker

Algemeen Informatie Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto via: Depositphotos

Maandag 18 maart delen een casemanager van Hulp bij Dementie en een Thuiszorgdeskundige hun inzichten over de complexe zorgverleningsketen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers of familieleden.

De rol van de casemanager en thuiszorgmedewerker

Een casemanager fungeert als een ‘spin in het web’, begeleidt, stemt af, bemiddelt, coördineert, bewaakt, evalueert en adviseert gedurende het hele zorgtraject. De thuiszorgmedewerker biedt diverse vormen van ondersteuning aan mantelzorgers, ontlast hen en signaleert tegelijkertijd de thuissituatie om ervoor te zorgen dat de persoon met dementie zo lang mogelijk veilig thuis kan blijven wonen.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 18 maart
  • Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV, Weert
  • Tijd: inloop vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur
  • Entree: gratis

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee krijg je gratis aangeboden. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie