Politieke vragen over hekwerk in de Muntpassage

Algemeen Politiek Weert 6 reacties 2 min. leestijd

De Muntpassage is de laatste tijd een onderwerp van discussie geweest in de Weerter politiek. Onlangs werden de vervroegde sluitingstijden van de Muntpassage besproken in het Weerter stadhuis en als gevolg daarvan wordt nu ook gesproken over de installatie van een hekwerk.

Tijdens de commissievergadering Ruimte & Economie op 3 april jongstleden werd door de Weerter VVD de vraag gesteld waarom de rolhekken in de Muntpassage niet meer zijn teruggekomen. Deze rolhekken zijn tijdens de grootschalige verbouwing in 2018 verwijderd. Het doel van het hekwerk was destijds om een doorgang te creëren tussen de Muntpromenade en het Collegeplein.

In een reactie aan de gemeenteraad heeft de gemeente laten weten dat het rolhek niet meer aanwezig was toen de huidige eigenaar het Muntcomplex in 2021 verwierf. De reden voor het niet terugplaatsen van het rolhek destijds kan niet meer worden achterhaald, aldus een medewerker van de gemeente in een brief.

De huidige eigenaar heeft aangegeven dat het wellicht mogelijk is om het hekwerk terug te plaatsen. Dit zou onderzocht kunnen worden door ter plaatse de constructie te beoordelen, offertes aan te vragen voor een rolhek inclusief montage, en offertes op te vragen voor de benodigde elektriciteitsvoorzieningen. Namens de eigenaar is ook de vraag gesteld of de gemeente bereid is deze kosten te dragen.

Het is nu aan de politiek om eventueel verder te gaan met de antwoorden vanuit de gemeente en eigenaar van de Muntpassage. Het is duidelijk dat zowel ondernemers van de Muntpromenade en de politiek mogelijkheden zoeken om de doorgang na 21.15 uur tussen het Collegeplein en de Muntpromenade weer mogelijk te maken in de avonduren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties