Feest met 50 jaar Sligro in Weert

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 7 min. leestijd

Al 50 jaar weten ondernemers uit de wijde omtrek van Weert de groothandel Sligro te vinden. Eerst aan de Dr. Schaepmansstraat, later op de Moesdijk en sinds 2007 aan de Roermondseweg. Telkens groeide het bedrijf uit zijn voegen en de rek is er nog niet uit, aldus vestigingsmanager Jan van Dam. Hij blikt terug op 50 jaar Sligro in Weert en verheugt zich op het feest dat ter ere van dit jubileum gevierd gaat worden op 23 en 24 juni van dit jaar.

Hardlopers

Het verhaal van Sligro Weert begint op 1 januari 1973. Toen nam het bedrijf Handelsonderneming Weekers over, dat gelegen was aan de Dr. Schaepmansstraat. Eigenaren van de handelsonderneming, Thieu en Paula Weekers, bleven werkzaam bij de Sligro, evenals hun acht medewerkers.

Destijds was de Sligro vooral een zoetwarengroothandel, maar daar kwam verandering in toen het bedrijf in 1987 verhuisde naar het eerste eigen pand op de Moesdijk in Weert. Hoewel het assortiment flink werd uitgebreid, moesten er al gauw producten worden geschrapt, omdat er simpelweg te weinig plek was om alle enthousiaste klanten te bedienen. Alleen de echte ‘hardlopers’ konden worden neergezet, terwijl pallets vol andere producten buiten bleven staan.

Sligro Weert op de kaart

Op de Moesdijk werd ook gestart met de voor Sligro zo kenmerkende proeverijtjes. Dat werden er alleen maar meer toen de groothandel in 2007 verhuisde naar een spiksplinternieuw pand aan de Roermondseweg. Op 29 oktober 2007 openden de deuren van het nieuwe filiaal. Als vestigingsmanager had Jan van Dam zijn nek uitgestoken om Sligro Weert volledig op de kaart te zetten in de regio. Met een groot pand dat alle versgroepen van Sligro en voldoende ruimte om gesprekken te voeren en proeverijen te houden bevatte wilde hij een uitgebreid klantenbestand opbouwen.

En toen was het moment van de opening daar. Jan: “Het was 08.30 uur, het lint werd doorgeknipt en er kwam niemand.” De spanning steeg, want pas om 10.30 uur kwam de eerste klant binnen. Maar daarna stroomde het pand dan ook volledig vol. “Heel Weert kwam op ons af. Het was zo druk, niet normaal. Op dag één kampten we al met te weinig voorraad. Mensen stonden vanaf de visafdeling in de rij voor de toen nog maar drie kassa’s. Horecaondernemers belden in paniek op omdat ze door hun voorraden heen waren. Ik zei: ‘Waar sta je? Ik kom je garnalen wel naar de parkeerplaats brengen!’ Uiteindelijk hebben we zelfs de receptie gebruikt als kassa en klanten na het afrekenen naar buiten laten gaan via de personeelsingang.”

Klantenkring

Al binnen drie à vier weken na de opening van het pand aan de Roermondseweg werd er daarom weer verbouwd: het zogeheten ‘rustpunt’ werd kleiner gemaakt en er kwam een vierde kassa bij. Ook werden er extra medewerkers aangenomen. “We zijn op Maastricht na qua omzet nu de grootste vestiging van Limburg. Dat hebben we aan de klanten uit Weert en omgeving) te danken, maar ook aan onze Belgische bezoekers”, zo vertelt Jan van Dam.

Ondernemers uit de wijde omtrek komen naar de Sligro in Weert voor het unieke en uitgebreide assortiment. “Bij Sligro vinden ze zulke mooie artikelen, die ze nergens anders in de omgeving kunnen krijgen. Bovendien staan er geen vakkenvullers op de afdelingen, maar echte specialisten. En waar je bij de slager best een lekker biefstukje kunt kopen, heb je bij ons de keuze uit verschillende kwaliteiten, herkomsten en groottes.” Kwaliteit én kwantiteit dus.

De kracht van Sligro

Die kwaliteit en kwantiteit zou de groothandel echter niet kunnen bieden zonder een enthousiaste club medewerkers. En die hebben ze in Weert, aldus Jan van Dam. Hun inzet wordt dan ook beloond met personeelsfeestjes in allerlei vormen en maten. Van droppings tot verkleedpartijen en zelfs een potje lasergamen tussen de pallets in de winkel. Elk jubileum wordt gevierd en zo nu en dan verschijnt er spontaan iets lekkers op tafel in de kantine.

Samen hebben ze al heel wat bijzondere momenten beleefd. Vooral op de meest befaamde afdeling van Sligro Weert, de visafdeling: van een heilbot van ruim 200 kg die met een heftruck naar binnen werd gebracht tot de unieke rogactie van twee jaar geleden. “Onze visspecialisten herinneren zich ook nog goed het moment in 2008 waarop ze dachten vier tonijn‘stukken’ te ontvangen, maar vier complete tonijnen van elk zo’n 15 kilo in handen kregen. Ze schakelden direct, belden klanten op en hadden binnen tweeënhalf uur geen tonijn meer over.”

Dát is de kracht van Sligro, aldus een trotse vestigingsmanager. “We zijn een groot bedrijf, maar maken ons lokaal klein en kennen onze klanten. We zijn de vestiging van de omgeving. Zo creëer je banden en die houden we vast.”

Feestweekend

En hoe doe je dat nu beter dan met een mooi feest? Daarom pakken ze bij Sligro groots uit voor het 50-jarig jubileum van de vestiging in Weert. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni kun je tussen 11.00 en 16.00 uur komen proeven van zomerse recepten, ideeën opdoen voor een zomers gedekte tafel en masterclasses volgen van topkoks uit de regio. Doorgewinterde en kersverse medewerkers werken samen om de opening van het filiaal aan de Roermondseweg in 2007 te herbeleven. Met heel veel demonstraties, een feestelijke sfeer en volop inspiratie willen ze laten zien waar zij als het team van Sligro Weert toe in staat zijn. Wil je meer weten? Neem dan alvast een kijkje op https://www.sligro.nl/vestigingen/weert.html.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie