Mariakapel Fatima Huis open

Algemeen Reageer 1 min. leestijd
Foto door: Jos Brouwer

Met ingang van dinsdag 3 oktober voor het eerst zal de Maria kapel van het Fatima Huis voor publiek worden opengesteld. Openingstijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur.

Voorts zal de Maria Kapel ook iedere donderdag en zaterdag geopend zijn op bovengenoemde tijden. Openstelling is mogelijk omdat een enthousiaste groep vrijwilligers zich heeft gecommitteerd om tijdens deze openingsuren toezicht te houden.

Doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955.

Architect was Pierre Weegels. Aannemer P.M.Gijbels en Zoon te Weert. In het gebouw bevinden zich een mooie mozaïek van Hugo Brouwer, houtsnijkunst en keramiek van Cor van Geleuken, glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer, schilderijen van Gard van Wegberg en een Fatima Kapel, die als devotiekapel gehandhaafd is. In 2011 werd de kerk onttrokken aan de eredienst.

In 2016 is het Fatima Huis met o.a. subsidie van de Gemeente Weert en de Provincie Limburg volledig gerestaureerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie