Uitslagenavond Stadhuis live te volgen

Plaats een reactie

Zoals gebruikelijk, houdt de gemeente aan het eind van de dag waarop de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden – vandaag – een open huis. Daar kunnen de inwoners van Weert kennis nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer 21.15 uur is iedereen welkom in de hal van het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Diverse media doen live verslag vanuit het Weerter stadhuis, waaronder ook de NOS, L1 en WdG.

Vanaf het podium in de hal worden van tijd tot tijd tussenstanden en uiteindelijk de voorlopige uitslag bekendgemaakt. Die zijn op een groot scherm te zien. Tussendoor wordt overgeschakeld naar de landelijke TV-uitzending van de NOS, zodat ook de uitslagen in andere gemeenten in het land deels gevolgd kunnen worden. Via Weertdegekste.nl kun je continu live meekijken in het Stadhuis van Weert. Via www.weertdegekste.nl/live is een livestream te bekijken. Ook wordt er een liveblog bijgehouden. De livebeelden tonen een algemene sfeerimpressie afgewisseld met interviews en de bekendmaking van de uitslagen.

Bekendmaking uitslagen

Net als elders in Nederland sluiten ook in Weert om 21.00 uur de stembureaus. De eerste uitslagen worden rond 21.45 – 22.00 uur die avond verwacht. Vervolgens worden er meer tussenstanden bekendgemaakt. Rond middernacht hopen we een voorlopige einduitslag voor Weert op partijniveau bekend te maken. De uitslag op kandidaatniveau volgt pas de volgende ochtend.

Live uitzending

De live-uitzending vanuit het stadhuis is ook te bekijken via ML1TV. ML1 is te bekijken via TV via de kanalen 40 (Ziggo), 1417 (KPN) en 2064 (overige aanbieders). De productie wordt gemaakt in samenwerking met S-E-P (Special Events Productions) en de Streekomroep / WeertFM. De live-uitzending start rond 21.30 uur en zal tot rond middernacht te bekijken zijn.

www.weertdegekste.nl/live

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie