Weertenaren in gesprek met B&W

(Foto’s) Geen toestenbordhelden, maar Weertenaren die recht in het gezicht van de burgemeester en/of wethouders zeggen wat ze na aan hun hart ligt. Dat gebeurde maandagavond in het Bibliocenter in Weert.

De eerste 100 dagen van het nieuwe college van burgemeester & wethouders (B&W) zitten er op. In deze nieuwe raadsperiode wordt gewerkt aan het programma ‘Weert koerst op verbinding’. De Weerter bestuurders wilden aan inwoners uitleggen waar ze mee bezig zijn en hoorden graag aan wat er leeft. Daarom organiseerde de gemeente Weert maandag een gespreksavond.

Tientallen mensen kwamen naar de bibliotheek om in gesprek te gaan met B&W. Het was een keur aan verbetervoorstellen en klachten. Maar ook complimenten en ideeën passeerden de revue. Met zoveel Weertenaren kwam ook tal van onderwerpen voorbij. Ze werden allemaal genoteerd en het leverde B&W een schat aan informatie op.

Als je persoonlijk met elkaar in gesprek gaat komt de boodschap veel krachtiger over. Je kan immers elkaars emoties ervaren en dat levert uiteindelijk veel begrip en respect op. Er werd dan ook op beleefde wijze gediscussieerd over de onderwerpen die spelen in de Weerter gemeenschap.

Een greep uit de besproken onderwerpen waren o.a. onderhoud van groen / bomen, scheve stoepen, de zwarte rat, jeugd dat brood weggooit in de struiken, ondermijnende criminaliteit, verkeersoverlast, toekomst van scholen, aandacht voor het buitengebied, communicatie vanuit de gemeente en het melden van klachten via een mobiele app. Het is slechts een greep uit de tientallen aangedragen onderwerpen. Maar het college van B&W heeft nu een goed beeld gekregen over wat de inwoners bezig houdt.

Zowel de inwoners als B&W waren enthousiast over het verloop van deze eerste openbare gespreksavond.

[nggallery id=’6990′]