Marienel kandidaat Statenverkiezingen

Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd

Marienel Engelen uit Weert is kandidaat-Statenlid voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 in Limburg

Marienel is raadslid en vice voorzitter van de PR commissie van Weert Lokaal en al 13 jaar raadslid in Weert. Maar waar de meeste mensen Marienel van kennen is van de helpende hand bij allerhande projecten uiteenlopend van maatschappelijke acties en sociale projecten tot evenementen. Je vindt Marienel meestal in de binnenstad van Weert, waar ze uiteenlopende partijen met elkaar weet te verbinden en ervoor zorgt dat alles vlotjes en goed verloopt.

Naast haar werkzaamheden voor Weert Lokaal is Marienel ook al vier jaar fractiemedewerker van Lokaal Limburg, dus ook in de Provincie weet Marienel de weg! En dat is belangrijk, want als gemeente zijn wij ook vaak afhankelijk van de steun van de Provincie. Wist je bijvoorbeeld dat Weert subsidie heeft gekregen voor de bouw van de school op Laar, voor het opknappen van de Paterskerk en voor de binnenstad van Weert? Projecten die anders geen doorgang hadden kunnen vinden of veel soberder uitgevoerd moesten worden. En waar nog steeds geld naar toe kan gaan via de samenwerking met de provincie. De gemeente heeft de provincie dus nodig.

Er staan nog veel meer projecten op stapel in Weert waarvoor Weert de steun vanuit de provincie goed kunnen gebruiken. Marienel zet zich al jaren in voor de belangen van Weert in de Provincie bij Limburg Lokaal, want een lokaal geluid en een sterke lobby in de Provincie zijn ook belangrijk voor Weert.

Als eerste vrouw op de lijst van Lokaal Limburg staat Marienel haar mannetje in de Provincie. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 20 maart 2019.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie